läst.se

Bokrecensioner

En mysig debut för alla oss bokälskare

Publicerad 2014-12-21 18:25:00 i Allmänt,

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Katarina Bivald
Månpocket
 
Amy, 65 från Broken Wheel, USA och Sara, 28 från Haninge har brevväxlat och bytt böcker i två år då de bestämmer sig för att Sara ska komma och hälsa på Amy. När Sara väl kommer dit visar det sig att Amy har dött. Trots att Sara aldrig varit där och inte heller träffat människorna som bor där, känns det som att hon redan känner alla. Men det visar sig dock vara mindre till stad än vad Sara trott, och ingen där förstår vitsen att läsa böcker. Nu när Amy inte längre finns blir det stadens uppgift att ta hand om den konstiga turisten, som får för sig att starta en bokhandel med Amys gamla böcker. En bokhandel! I Broken Wheel! När Saras turistvisum snart går ut har hon blivit så väl rotad i staden att människorna där gör vad som helst för att hon ska stanna. Det är då de får en helt vansinnig idé.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en alldeles underbar, mysig bok för alla oss bokälskare. Den ger mersmak för att läsa och åtminstone jag vill omgärda mig än mer med böcker. Jag kan inte låta bli att längta till ett hus på landet, ut i trädgården med en bra bok en ljummen sensommarkväll. Eller varför inte till en mjuk, skön fåtölj med en filt över benen, en bok och en stor kopp te, höra regnet smattra mot taket, hur vinden viner runt knutarna. Detta är en bok att fly verkligheten med, som får en att förstå vad böckerna verkligen kan göra och betyda. Den är lättsam, med ett bra flyt och lätt att komma in i. en bok som inte kräver så mycket.

Katarina Bivalds debut gör mig glad och rik, i böckernas värld. Det är en feel good-roman som lämnar en med en längtan efter mer.
+++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela