läst.se

Bokrecensioner

Omdiskuterad fortsättning

Publicerad 2014-12-28 17:28:00 i Allmänt,

Sagan om de två tornen
JRR Tolkien
Norstedts

Frodo och Sam har gett sig av utan att meddela resten av brödraskapet. Ovetandes om vad som hänt springer de övriga sex runt och letar och ropar efter Frodo. Plötsligt hörs ljudet av Boromirs horn, någon är i livsfara. Med andan i halsen springer de dit, men för sent. De andra hoberna Merry och Pippin är spårlöst försvunna och inte är det mycket de får ur Boromir heller. De får nu ett svårt val att fatta, ska de följa efter Frodo, ringbäraren eller ska de försöka rädda de andra hoberna. I första delen av boken får vi följa Merry, Pippin, Gimli, Legolas och Aragorns resa och äventyr, och i den andra delen får vi följa Frodo och Sam på deras strapatser under samma tid.

Inte heller det här kan räknas till mina favoritböcker, även om jag tycker att den var betydligt bättre än den första. Nu händer det lite mer, handlingen börjar komma igång ordentligt. Trots det bör man ändå ha läst första delen först, det är inget man kan hoppa över. Fortfarande är det stora passager i boken som är händelselös, och detaljer jag tycker är onödiga. Många gånger kommer jag på mig själv med att tankarna far åt andra håll, och läser jag om ett stycke är det inte alltför ovanligt att jag inte känner igen texten. Dock har jag ändå kunnat tillgodose mig handlingen.

För andra gången sedan jag började med denna trilogin känner jag mig spänd och förväntansfull, första gången var när jag påbörjade den första boken. Jag ser nu mycket fram emot upplösningen, knappt kan jag bärga mig innan jag får sätta tänderna i Sagan om konungens återkomst.

+++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela