läst.se

Bokrecensioner

Kepler har gjort det igen!

Publicerad 2014-11-30 13:04:00 i Allmänt,

Stalker
Lars Kepler
Albert Bonniers förlag
 
I Stalker, den senaste av Lars Keplers hårresande thrillers, får vi återigen möta karaktärerna Erik Maria Bark, Nelly Brandt och Margot Silverman.

En stalker härjar runt om i Stockholm. Poliserna Margot och Adam får in en film på en okänd kvinna, och några dagar senare hittas hon mördad i sitt hem. Hon har blivit knivhuggen otaliga gånger i ansiktet och bröstet. Ytterligare några dagar senare upprepar det sig. Vad har dessa båda kvinnor gemensamt?

Psykiatrikern Erik Maria Bark förflyttas nio år tillbaka i tiden, på den tiden då han hade kontakt med prästen Rocky Kyrklund. En nio år gammal lögn förföljer honom, och han blir rädd att den ska komma i dagsljus.

Genom hypnos kommer de sanningen närmare, men vad är egentligen riktiga minnen och vad är mardrömmar? Kommer hypnosen att kunna hjälpa dem? Polisen efterlyser en person för morden, men är han verkligen skyldig? Plötsligt kommer det in ytterligare en film till polisen....

Från det att jag första gången öppnar boken tills jag har läst sista ordet kan jag inte släppa den, spänningen och längtan efter att få veta hur det går är för stark. Tiden rinner iväg utan att jag märker det, och på natten drömmer jag om boken. Jag känner mig iakttagen, men ändå kan jag inte släcka lampan.

Detta är den första av Keplers bok jag har läst, det var inga problem att hänga med trots det, dock är jag övertygad om att man som läsare får ut mer av boken om man läst de tidigare först.

Boken är uppbyggd i korta kapitel som gör den lättläst, och det är lätt att komma in i handlingen i ett tidigt skede. Ibland behöver man tänka lite själv, vilket i min smak enbart gör det till bättre läsning, då allting inte alltid är självklart. Vid flera tillfällen i boken tar handlingen och misstankarna en oväntad vändning, vilket gör att man hela tiden är på helspänn, och du kan aldrig ana vad som väntar bakom nästa krök.

Dra för gardinerna, kryp upp i soffan i höstmörkret och kura ihop dig till en riktig bladvändare, Stalker av Lars Kepler!

++++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela