läst.se

Bokrecensioner

Se upp för Pensionärsligan!

Publicerad 2015-04-11 22:05:50 i Allmänt,

Låna är silver, råna är guld
Catharina Ingelman-Sundberg
Månpocket

Efter den förra kuppen har Pensionärsligan tagit sin tillflykt till Las Vegas där de numera sköter sina affärer. De är fullt upptagna med att planera inför nästa då de ska råna ett kasino. Nu måste de återigen rymma, och tar sig tillbaka till Sverige. Inte nog med att de sedan tidigare är efterlysta hemma i Norden, nu får de dessutom med ett kriminellt mc-gäng att göra. Men Märtha och hennes kamrater låter sig inte skrämmas, kanske kan dessa unga grabbar utnyttjas för att åldringarna ska nå dit de vill.

Jag kan inte låta bli att älska denna bok från första till sista sidan. Jag inser att jag har missat något, jag som ännu inte läst den första boken om Märtha, Anna-Greta, Stina, Snillet och Krattan. Detta är en lättläst bok, men ack så underfundig. Så otroligt att bara komma på handlingen, situationerna och dessa underbara karaktärer. Jag skulle gärna ha Pensionärsligan i min omgivning, tänk att få ha någon av dom till far eller morföräldrar. Jag skulle då inte tacka nej till en kopp kaffe, hjortronlikör och lite rån tillsammans med dem. Jag ser redan fram emot att träffa dem igen.

Kryp upp i favoritfåtöljen och bered dig på att sitta där ett tag. En varning borde vara på sin plats, en varning för träningsvärk i skrattmusklerna.

++++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela