läst.se

Bokrecensioner

Den ljuvliga kärleken

Publicerad 2015-02-22 12:24:51 i Allmänt,

Konsten att höra hjärtslag
Jan-Philipp Sendker
Forum

Spåren efter honom slutar i Bangkok. Varför har han, en framgångsrik New York-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring? Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev till en okänd kvinna i en by i Burma. Dottern Julia bestämmer sig för att ge sig av och söka efter sin saknade far.

Väl i Burma söker en äldre man kontakt med Julia. Han berättar den mest osannolika historia om hennes fars första 20 år i livet. Julia har svårt att tro på honom, men ju längre han berättar desto mer fast blir hon. Vem var egentligen hennes far? Om man inte känner de personerna som står en närmast, vem känner man då?

Detta är en roman om det mest fantastiska i denna värld, den äkta kärleken. Inte om den ytliga kärlek som kan komma för att sedan försvinna, utan kärleken som övervinner allt. Den handlar också om ensamhet, och om hur det är att vara annorlunda, att inte klara av saker som andra gör utan att tänka på det. Hela boken är så fin, så alltigenom gripande och vacker. Finns det något vackrare än den kärlek som binder samman två människor, oavsett vart man befinner sig?

Vid ett flertal tillfällen kommer jag på mig själv med att hålla andan, att bara vilja läsa lite till. Boken innehåller många frågor, där författaren ställer frågor till dig som läsare och du får själv analysera och värdera lite. Författaren har ett språk som gör att man lätt följer med i handlingen, du blir en del av historien. Både person och miljöbeskrivningarna är rikt utformade, du kan utan problem se och höra allt som utspelar sig. Jan-Philipp redogör här på ett gripande sätt hur lite det yttre spelar någon roll, så länge man får älska och bli älskad.

++++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela