läst.se

Bokrecensioner

Gripande och tänkvärt

Publicerad 2015-01-14 09:36:32 i Allmänt,

Och runt mig faller världen
Marit Sahlström
Ordfront

Ett bor med sina föräldrar och tre småsystrar och lever ett gott liv. Åtminstone tycker de det fram tills den dag Odjuret knackar på. Familjen drabbas av den ena olyckan efter den andra, och det tycks aldrig ta slut. Familjen kämpar för sin överlevnad, och Ett känner sig tyngd av skuldkänslor.

Och runt mig faller världen är en lättläst bok, men med ett otroligt viktigt budskap. Boken är uppbyggd med korta meningar, lite text på varje sida och korta kapitel, men efter att ha läst en sida var jag fast. Man kastas utan problem rakt in i boken, och nästan hela tiden tränger tårarna sig på. Det är en otroligt fin och gripande berättelse om det vi alla känner en mer eller mindre skräck inför. Under läsandets gång känner jag mig tyngd av allvaret och det oroande i boken, samtidigt som jag känner en stor tacksamhet och glädje över de som står mig själv närmast. Dock tycker jag att den var lite överdriven, då det är så osannolikt att en och samma familj ska drabbas av så mycket.

Det är en riktig bladvändare, då den är så pass lättläst tänker jag hela tiden bara en sida till. Detta är en bok som kan läsas och begrundas om och om igen. Den passar bra för både män och kvinnor, pojkar och flickor, i alla generationer. Jag skulle rekommendera den till människor som har eller har haft det svårt, men även till de människor som tar alltför lätt på sig själv och sin omgivning.

+++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela