läst.se

Bokrecensioner

Evighetens tempel

Publicerad 2015-07-10 22:05:31 i Allmänt,

Evighetens tempel
Christian Jacq
Prisma

Ramses är nu krönt till konung, men allt är trots det inte frid och fröjd. Allmänheten dyrkar honom, men där bakom tronar problemen upp sig. Alla är inte nöjda med den nya konungen och han blir utsatt för komplotter. Men vem är vän och vem är fiende?

En underbar bok om Ramses Egypten för 3000 år sedan. Den är lättläst och man vill bara läsa mer och mer. Om den första delen var lite trög ibland så rusar sidorna iväg i denna. Den är skriven med ett bra och lätt språk, med intriger på precis rätt ställen. Här har du en bok full med mystik, intriger, kärlek, rivalitet, ja kort sagt ett hopkok av det mesta. En perfekt bok för semesterns lata dagar, en bok som inte kräver så mycket av dig som läsare.

++++

Egyptisk historia

Publicerad 2015-07-06 01:20:05 i Allmänt,

Ljusets son

Christian Jacq

Prisma

När vi möter Ramses är han bara en 14 årig pojkvasker. Det som skiljer honom från andra pojkar är dock att han är Setho, den store Faraons son. Ramses äldre bror Chenar är dock utnämnd till faraons tronarvinge, något som kanske inte är så lyckat. Rivaliteten mellan bröderna är stor, vem blir tronarvinge och vem för nöja sig med en annan lott här i livet. Ramses blir utsatt för flera mordförsök, men vem är det som vill röja honom ur vägen? För vem är han, en ännu inte vuxen man, ett hot.

Äntligen har jag läst första delen i Jacqs svit om Ramses II, det är böcker som har legat olästa alltför länge i min hylla. Det är en lättläst bok med mycket intriger vilket gör att den aldrig känns tråkig. Språket flyter lätt och ledigt, och det är lätt att komma in där man slutade. Den utspelar sig i en annan tid och värld än vår, men det tänker man inte så mycket på. Att det har gått 3000 år sedan det här ska ha utspelat sig känns lite svårt att tänka sig, men däremot att det är i en annan del av världen, absolut. Den historiska aspekten tar jag med en nypa salt. Ljusets son har många av de kryddor jag tycker att en bra roman ska ha, intriger, kärlek, spänning och en bra story med ett bra språk är bara några av dem. Jag ser med glädje fram emot de efterkommande fyra delarna, som genast ska läsas.

++++

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela