läst.se

Bokrecensioner

Färglöst

Publicerad 2015-06-16 01:03:00 i Allmänt,

Fem stjärnor för Färglösa
Sölve Dahlgren
Hoi Förlag

Färglösa kommun håller på att gå i konkurs, men den före detta Färglösabon Lennart har en vision att rädda den. En storslagen vision. Samtidigt händer det mer på ett dygn än vad det gjort på 100 år. Vem har kidnappat borgmästaren? Och varför hittas en annan politiker död hemma hos en strippa?

Detta är en bok som länge har legat på hyllan med böcker som väntat på att bli lästa, men som jag medvetet har sparat på då jag har haft höga förväntningar på den. Jag tänkte mig något i stil med Pensionärsligan eller Fredrik Backman, men tyvärr blev jag besviken. Visst finns där humor och med jämna mellanrum drar man på smilbanden, men mer än så är det inte. Det är istället lite för mycket, och för overkligt för att det ska gå hem hos mig. Det känns som ett misslyckat försök att vara rolig och humoristisk.

Boken har ett lätt språk och är uppdelade i lagom långa kapitel så det är sällan något problem att hitta något ställe att avsluta på när man ska göra ett avbrott. Eftersom det var en bok som inte tilltalade mig så överdrivet mycket har den tagit mig ett tag att läsa, men ägnar man den bara lite tid så är den väldigt lättläst.

++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela