läst.se

Bokrecensioner

En bok för alla

Publicerad 2015-03-05 13:59:59 i Allmänt,

Livet på Mars
Micael Dahlen
Månpocket

Marty har alltid känt sig annorlunda, och aldrig passat in någonstans. Själv tror han att han kommer från Mars. När han plötsligt och oförklarligt får 54 miljoner kronor på sitt kreditkort tar han chansen att försöka ta sig hem till sin planet. Det blir dock inte så lätt, hans väg kantas av avdankade rymdforskare, ryska torpeder och Hollywoodstjärnor. Det blir en resa över halva jorden.

Detta är en underbart rolig bok som har det mesta. Den är full av humor, men samtidigt har den ett tänkvärt djup. Jag ser framför mig en kombination av En man som heter Ove och Liftarens guide till galaxen, med inslag av thriller. Ja, du hör ju själv, detta är något utöver det vanliga. Språket är lätt och underfundigt, och man vet aldrig vad som väntar bakom nästa krök, därför väntar du som läsare med spännig på nästa mening. Den är uppbyggd på långa kapitel, men eftersom texten flyter så bra är det inget som stör märkbart.

Jag skulle rekommendera den här boken till många, oavsett du vill ha fantasy, humor, spänning eller en riktig bladvändare. Den passar lika bra en solig dag på stranden som i soffan under höstrusk eller snöstorm, men även bland ungdomar i skolan. Här har du en bok perfekt för avkoppling, dock varnar jag för träning av smilbanden.

Livet på Mars är Dahlens debutroman, men jag hoppas av hela mitt hjärta att han kommer ut med fler, då har han en trogen läsare i mig.

++++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela