läst.se

Bokrecensioner

Slutet gott allting gott?

Publicerad 2015-03-11 07:50:34 i Allmänt,

Nyckeln
Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Raben & Sjögren

Slutstriden närmar sig i Engelsfors, och de Utvalda som är kvar får bråda dagar. Minoo blir tvungen att ta ett svårt beslut, Anna-Karin förlorar någon som står henne nära, Linnéa och Vanessa har sina egna bekymmer. Hur ska de Utvalda kunna stänga portalen när de inte är fulltaliga? Finns det andra som kan göra det? Och vad hände egentligen med Elias, Rebecka och Ida när de dog? Vem är god och vem är ond? Nu ställs all lojalitet på prov.

Jag tycker även Nyckeln är bra, men trots det är jag lite besviken. Den grep aldrig tag i mig på samma sätt som jag tycker mig minnas att de två tidigare gjorde. Det finns ingen resumé, utan du kastas rakt in i handlingen där Eld slutade. Är det då ett tag sedan du läste de två första är det bitvis lite svårt att hänga med, och du kan inte tillgodose dig riktigt allt som händer.

Nu får man även träffa de döda igen, och författarna varvar det på ett bra sätt med de nu levande, de bygger upp det så att det blir en bra och fungerande helhet. Det är aldrig några problem att hänga med på det sättet, däremot funderar jag ibland på vem Olivia är, jag minns henne inte så mycket.

Skulle du ställa en fråga om jag rekommenderar den här trilogin så är mitt svar ja, men jag skulle tillägga att du bör läsa alla tre på rad för att få ut så mycket som möjligt, och för att hänga med riktigt. Luta dig tillbaka och låt dig svepas med av magins värld.

+++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela