läst.se

Bokrecensioner

En besvikelse

Publicerad 2015-05-01 16:40:25 i Allmänt,

De första tolv
Justin Cronin
Norstedts

En av de Tolv har man lyckats förgöra, men de andra elva och deras anhängare håller fortfarande på att förgöra världen. Ett virus har spridit sig och det gör människor till blodtörstiga monster, till viraler. Hundra år senare kämpar Amy och hennes vänner för att rädda världen, men fienden har utvecklats och alla som försöker störta De första tolv kommer att få betala ett mycket högt pris.

De första tolv är efterföljaren till flickan från ingenstans. Precis som de flesta mellanböckerna i en trilogi är detta som en lång transportsträcka. Jag tyckte mycket om den första boken, men det här var en besvikelse. I början av boken träffar vi helt andra personer än de som vi redan har stiftat bekantskap med, och för mig känns det väldigt förvirrande. Jag tänker mig att en bok tar vid där den andra slutar, men så var det inte i det här fallet, utan nu gick man tillbaka i tiden och lärde känna nya karaktärer, som så småningom bands ihop med det som varit tidigare. Helt plötsligt hade man väldigt många olika personer man skulle hålla ordning på och vad de hade för relation till varandra, om de överhuvudtaget hade det. Man var även tvungen att hålla koll på vart i tiden man var, för att kunna hänga med i utvecklingen, vad som redan hänt när just den här episoden utspelar sig.

Tyvärr känner jag att det var alldeles för mycket personer och händelser fram och tillbaka för att man skulle kunna ta till sig allt. Trots det så ser jag fram emot den tredje och avslutande delen, så jag får veta vad som hände sedan. Jag känner inte att det är en serie jag bara kan lägga ner, utan vill och måste fullfölja.

+++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela